חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק רע"פ 3187/05

: | גרסת הדפסה
רע"פ
בית המשפט העליון בירושלים
3187-05
13.4.2005
בפני :
יהונתן עדיאל

- נגד -
:
רועי רמו
עו"ד דוד גולן
:
מדינת ישראל
החלטה

           בפנינו בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב בע"פ 70093/04 (השופט: ח' כבוב) מיום 17.11.99, לפיו נדחה ערעורו של המבקש על פסק דינו של בית המשפט לתעבורה בנתניה בתיק 8560/00 (השופטת: ר' בן יששכר-שורץ).

           המבקש הורשע בבית המשפט לתעבורה בנתניה בנהיגה במהירות מופרזת על-פי תקנה 54(א) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 (להלן - התקנות) ובאי ציות לאות עצור של שוטר במדים על-פי תקנה 23(א)(1) לתקנות. מהירות הנסיעה של המבקש נמדדה באמצעות מכשיר הממל"ז. על המבקש נגזר קנס בסך 1,200 ש"ח, פסילה מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה למשך 5 חודשים ופסילה על תנאי מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה ל5 חודשים, למשך 3 שנים.

           בערעורו בבית המשפט המחוזי סמך המבקש את עיקר טענותיו על תקינות מדידת המהירות במכשיר הממל"ז, באשר לטענתו המדידה התבצעה בניגוד לנהלים. בית המשפט קמא דחה את טענותיו של המבקש וקבע כי אין להטיל דופי בקביעת המהימנות של בית המשפט השלום שקבע כי הבדיקה נערכה בהתאם לנהלים.

           בפנינו טוען המבקש כי בדיון בבית המשפט המחוזי היו בידו נתונים חדשים הנוגעים למהימנותו של אותו שוטר, מפעיל הממל"ז. המדובר בפרוטוקולים מתיק 7213/03 משטרת ישראל נ' צפניה שלמה (טרם פורסם) מהם עולים, לטענת המבקש, ליקויים בעבודתו המקצועית, במהימנותו ואמינותו של השוטר. על כן טוען המבקש כי משנתגלו עובדות אלו, היה על בית המשפט קמא להתערב בקביעת המהימנות של בית המשפט השלום ולזכותו.

           דין הבקשה להידחות. הלכה היא שמתן רשות להגיש ערעור שני בפני בית משפט זה כערכאה שלישית לא תינתן אלא במקרים חריגים בהם הבקשה מעלה שאלה בעלת חשיבות כללית (משפטית או ציבורית), החורגת מגדר עניינו הישיר של המבקש (ראו: רע"פ 227/04 מכלוף נ' מדינת ישראל (טרם פורסם); רע"פ 3757/04 זידאן נ' מדינת ישראל (טרם פורסם); וכן רע"פ 2632/04 ספידי ליין תעשיות נ' מדינת ישראל, (טרם פורסם)).

           הבקשה הנוכחית אינה מעלה שאלות כאלו. שאלת המצאת ראיות נוספות בשלב הערעור נוגעת במקרה זה לעניין מהימנותו של השוטר שהפעיל את מכשיר הממל"ז, ונושא המהימנות אינו מצדיק מתן רשות ערעור בפני ערכאה שלישית. בכל מקרה, משקבע בית משפט השלום ממצא פוזיטיבי באשר למהימנות השוטר במקרה הספציפי שעמד בפניו, הרלבנטיות של בדיקת ממל"ז שביצע אותו שוטר שלוש שנים מאוחר יותר, גם אם אניח שנפל בה פגם, היא רחוקה ביותר. בנסיבות אלו, אינני רואה מקום להתערב בשיקול דעתו של בית המשפט המחוזי אשר סירב לקבל ראיות אלו, מה גם שלא הוגשה בנושא זה על ידי המבקש בקשה מסודרת והדברים נטענו בפני בית המשפט המחוזי בעל פה.

           הבקשה נדחית.

            ניתנה היום, ד' בניסן תשס"ה (13.4.2005).

                                                                                      ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   ש.י. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>